Site Overlay

NEMANJA LEDENSKI – SIROVI REZOVI


Aleksandar ST, veliki srpski andergraund poeta u svom masterpisu “Kiša” dok je postojao bend Goribor, spomenuo je u jednom stihu kako voli knjige, naročito one nemirne.

“Sirovi rezovi” Nemanje Ledenskog je upravo takva knjiga ulične fotografije. Ulična fotografija je kod nas i u radu većine fotografa pogrešno shvaćen koncept, jer nisi ulični fotograf ako samo izađeš na ulicu i fotkaš random. Ulicu treba da doživiš u raskoši i sirovosti mirođije u koju se malo ko upušta, a koja je ključni začin – život.

Na ulici se dešava vorteks života u svim mogućim oblicima i manifesticajama, a Ledenski hrabro i beskompromisno gađa njegov najizazovniji dio – dno. Direktno u glavu, onako Gildenovski sočno, bez kalkulacija, brzo, drsko, haotično, rasturajući kompoziciju u paramparačad zarad priče, najbliže što je moguće prići tom grotlu.

Zato je ova knjiga masterpis, eksplozivni, režeći, skriveni dragulj ne samo srpske već ulične fotografije na svjetskom nivou. Ne pretjerujem.

Grain je posebno ponosan na ovo izdanje.

64 strane, format 20×20. monohromno, tvrdi povez. Godina izdanja: 2021.

Kontakt za preorder i ostale informacije hledenski90@gmail.com

« of 6 »

O AUTORU:

O AUTORU: Nemanja Ledenski rođen je 3. februara 1990. godine u Subotici, Srbiji. Po zanimanju je diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta. Bavi se fotografijom nekoliko godina i imao je svoju prvu samostalnu izložbu u Beogradu, u galeriji “Бартцелона” pod organizacijom GRAIN magazina. Nemanjine fotografije su sirove i atipične. On strastveno i na jedinstven način oslikava svakodnevni život ljudi grada u kojem živi i žudi za svakom narednom fotografijom. Trenutno živi i radi u Subotici.

Copyright © 2022 . All Rights Reserved. | Chique Photography by Catch Themes