Site Overlay

IGOR ČOKO – SUBVERZIVNA ESTETIKA ULICEPriča pred Vama rezultat je četverogodišnjeg uličarenja sa fotoaparatom u ruci, posmatranja i dokumentovanja svakodnevnih procesa i promjena koje nosi ritam rastrzanog i haotičnog velikog grada.

Za sebe mogu reći da se osjećam kao antropolog sa fotoaparatom u ruci, koji iz vizuelne perspektive kroz dokumentarnu i life fotografiju istražuje i sublimira senzibilitet ulice, ljudi i uličnog života, krajnosti u kojima se do posljednje kapi znoja bore palanka i metropola rađajući inspirativne kontraste, kao refleksiju aktuelnih kulturoloških i socijalnih previranja.

Knjiga fotografija koja je pred Vama, a koju sam nazvao Subverzivna estetika ulice – Prizori raskošne stvarnosti”, epilog je takvog pristupa.

Format: 22×20, 104 strane, kolor, tvrdi povez, digitalna štampa. Godina izdanja: 2017.

Kontakt za preorder i ostale informacije igor.coko@gmail.com

« of 6 »

O AUTORU: Igor Čoko rođen je 1975. godine u Kninu, Hrvatska. Živi i radi u Beogradu. Po obrazovanju je diplomirani etnolog – antropolog. Iz perspektive vizuelnog antropologa, kroz dokumnentarnu i uličnu fotografiju istražuje senzibilitet ljudi, uličnog života i života stigmatizovanih grupa. Do sada je svoje radove izlagao na samostalnim i grupnim izložbama u Srbiji, zemljama bivše Jugoslavije i Evrope, a radovi su objavljivani u vodećim medijima na prostoru bivše Jugoslavije i Evrope. www.igorcoko.net

Copyright © 2022 . All Rights Reserved. | Chique Photography by Catch Themes